Etusivu

Vuonna 1886 perustettu Suomen Geologinen Seura (SGS) on maamme suurin ja vanhin geologian alan yhdistys. Seuran tarkoituksena on edistää geologista ja mineralogista tutkimusta maassamme sekä lisätä harrastusta näihin tieteisiin. SGS:llä on noin 900 jäsentä (vuonna 2013). Lisätietoa.

Söderfjärden (c) Jussi Heinonen
8.10.2021 Kokoukset

Suomen törmäyskraatterit ovat ainutlaatuisia ja niiden tutkimus on tärkeää. Monia kysymyksiä esimerkiksi kraattereiden sisältämien sedimenttikivien synnystä on edelleen ratkaisematta. Kuvassa Söderfjärdenin törmäyskraatteri.

bulletin_vol_93_1_2021_cover
29.7.2021 Tiedotteet

SGS:n vertaisarvioitu julkaisusarja "Bulletin of the Geological Society of Finland" hakee PÄÄTOIMITTAJAA. Hakuilmoitus ja vaatimukset luettavissa täältä.

9.5.2021 Tiedotteet

Suomen Geologinen Seura on avannut kyselyn Seuran toimintaan liittyen. Toivomme vastauksia sekä seuran jäseniltä että henkilöiltä, jotka ovat kiinnostuneita geologiasta, mutta eivät ole seuran jäseniä. Vastauksia käytetään Seuran toiminnan kehittämiseen. Päivitys 20.9.2021: kyselyn vastausaika on päättynyt. Kiitämme kaikkia kyselyyn vastanneita!

19.4.2021 Tapahtumat

Flooran päivänä 13.5. kello 15 alkaen teemme virtuaalisen retken Saimaa Geoparkiin geologi Kaisa-Maria Remeksen (kuvassa) opastuksella.

13.4.2021 Tiedotteet

Vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi Seuran perinteistä vappumatineaa ei valitettavasti kyetä järjestämään kuluvana vuonna.