Geologi-lehti

Uusimmassa Geologissa (3/2020)

Sisässä kiven sinisen – Kivet ja kalliot kalevalamittaisissa runoissa

Heidi Haapoja-Mäkelä ja Samppa Mäkelä

Miten kivet limittyvät myyttisiin maailmoihin ja mielikuviin? Haapoja-Mäkelän ja Mäkelän artikkelissa analysoidaan kalevalamittaisia runoja ja niiden geologista sisältöä.

---

Vuoden 2020 kolmas Geologi sisältää lisäksi artikkelin mikro-organismien aiheuttamista mullistuksista. Lehdestä löytyy lisäksi kirja-arvio Kristiina Kalleisen kirjasta Nils Gustaf Nordenskiöld – Vuorimiehen ja tiedemiehen elämä sekä Minne mennä -palsta.

Koko sisältö lehden verkkoversiossa.

Geologi-lehti

Seuran jäsenlehti Geologi on ilmestynyt vuodesta 1949. Geologi julkaisee geologisia ja geologiaa sivuavia artikkeleita, katsauksia, keskustelupuheenvuoroja, uutisia ja tiedonantoja sekä kirjojen ja muiden julkaisujen arvosteluja ja esittelyjä. Geologi ilmestyy värillisenä kuusi kertaa vuodessa ja sen painos on 1250. Lehti leviää ennen kaikkea SGS:n jäsenkunnan keskuuteen, mutta myös kirjastoihin ja harrastajille.

Lähetä artikkelien käsikirjoitukset ja tiedustelut päätoimittajalle sähköpostiosoitteeseen samppa.makela(at)helsinki.fi.