Geologi-lehti

Uusimmassa Geologissa (1/2021)

Sulfaattisaostumia ja ikiroutasoita

Uusimmassa Geologi-lehdessä Vesa Peuraniemi ja Tiina Eskola kuvaavat Suomessa harvinaisia saostumalla syntyneitä sulfaattimineraaleja Kiiminkiläisestä harjujaksosta ja Minna Väliranta et al. pohtivat ikiroutasoiden kohtaloa muuttuvassa maailmassa. Kari Kinnunen kirjoitti myös lämminhenkisen muistokirjoituksen viime vuonna edesmenneestä "kivitohtori" Martti Lehtisestä, jonka viimeiseksi jäänyt kolumni Mineralia-lehdessä julkaistaan nyt myös Geologi-lehden muistokirjoituksen yhteydessä.

Koko sisältö lehden verkkoversiossa.

Geologi-lehti

Seuran jäsenlehti Geologi on ilmestynyt vuodesta 1949. Geologi julkaisee geologisia ja geologiaa sivuavia artikkeleita, katsauksia, keskustelupuheenvuoroja, uutisia ja tiedonantoja sekä kirjojen ja muiden julkaisujen arvosteluja ja esittelyjä. Geologi ilmestyy värillisenä kuusi kertaa vuodessa ja sen painos on 1250. Lehti leviää ennen kaikkea SGS:n jäsenkunnan keskuuteen, mutta myös kirjastoihin ja harrastajille.

Lähetä artikkelien käsikirjoitukset ja tiedustelut päätoimittajalle sähköpostiosoitteeseen samppa.makela(at)helsinki.fi.