Geologi-lehti

Uusimmassa Geologissa (4/2020)

Erään runokirjan matkassa

Satu Hietala

Tartun yliopiston geologian laitoksen arkistoista löytyi vuonna 1965 julkaistu runokirja Varpusen viserryksiä, kirjoittajana Anna-Liisa Laitakari. Millaisia tarinoita runokirja paljastaa ja kuinka kirja liittyy geologiaan? Satu Hietalan artikkeli kertoo salapoliisityöstä runokirjan taustojen selvittämisestä.

---

Vuoden 2020 neljäs Geologi on täynnä historian havinaa. Lehti sisältää katsaukset viime vuonna pyöreitä täyttäneisiin Geologi- ja Bulletin-lehtiin sekä Saksittua-palstan.

Koko sisältö lehden verkkoversiossa.

Geologi-lehti

Seuran jäsenlehti Geologi on ilmestynyt vuodesta 1949. Geologi julkaisee geologisia ja geologiaa sivuavia artikkeleita, katsauksia, keskustelupuheenvuoroja, uutisia ja tiedonantoja sekä kirjojen ja muiden julkaisujen arvosteluja ja esittelyjä. Geologi ilmestyy värillisenä kuusi kertaa vuodessa ja sen painos on 1250. Lehti leviää ennen kaikkea SGS:n jäsenkunnan keskuuteen, mutta myös kirjastoihin ja harrastajille.

Lähetä artikkelien käsikirjoitukset ja tiedustelut päätoimittajalle sähköpostiosoitteeseen samppa.makela(at)helsinki.fi.