Geologi-lehti

Uusimmassa Geologissa (3/2021)

Vuoden kolmas Geologin numero on mammuttien hallitsema

Uusimmasta Geologi-lehdestä löytyvät artikkelit Siperian ikiroudasta löydetyn Dima-mammutin matkasta rautaesiripun toiselle puolelle ja mammuttiin liittyvistä kansanuskomuksista. Lisäksi numerossa käsitellään historiallisen ilmastonmuutoksen mahdollista vaikutusta hellenismin kukoistukseen ja kirja-arviossa on Deep Time Reckoning (Vincent Ialent, 2020), jossa pohditaan syvää aikaa kotimaisille geologeille tutun Olkiluodon ydinjätteen loppusijoituspaikan kontekstissa.

Koko sisältö lehden verkkoversiossa.

Geologi-lehti

Seuran jäsenlehti Geologi on ilmestynyt vuodesta 1949. Geologi julkaisee geologisia ja geologiaa sivuavia artikkeleita, katsauksia, keskustelupuheenvuoroja, uutisia ja tiedonantoja sekä kirjojen ja muiden julkaisujen arvosteluja ja esittelyjä. Geologi ilmestyy värillisenä kuusi kertaa vuodessa ja sen painos on 850. Lehti leviää ennen kaikkea SGS:n jäsenkunnan keskuuteen, mutta myös kirjastoihin ja harrastajille.

Lähetä artikkelien käsikirjoitukset ja tiedustelut päätoimittajalle sähköpostiosoitteeseen eslehton(at)gmail.com.