Geologi-lehti

Uusimmassa Geologissa (2/2020)

Kehäpäätelmiä

Jussi S. Heinonen, Emilia Koivisto, Sakari Väkevä, Elina Lehtonen ja Teemu Öhman

Maapallon kehärakenne ja erilaisten kehien määritteleminen on yksinkertainena asia, vai onko? Tämä artikkeli käy läpi maapallon kehiä, tutkimushistoriaa niiden takana ja keskustelee esimerkiksi siitä, mikä on kivikehän määritelmä.

---

Vuoden 2020 toisessa Geologissa ruoditaan maapallon kehärakennetta ja päästään Geotalon ekskursiolle mukaan. Lehdestä löytyy lisäksi K. H. Renlundin säätiön tukipäätösten taustoitus.

Koko sisältö lehden verkkoversiossa.

Geologi-lehti

Seuran jäsenlehti Geologi on ilmestynyt vuodesta 1949. Geologi julkaisee geologisia ja geologiaa sivuavia artikkeleita, katsauksia, keskustelupuheenvuoroja, uutisia ja tiedonantoja sekä kirjojen ja muiden julkaisujen arvosteluja ja esittelyjä. Geologi ilmestyy värillisenä kuusi kertaa vuodessa ja sen painos on 1250. Lehti leviää ennen kaikkea SGS:n jäsenkunnan keskuuteen, mutta myös kirjastoihin ja harrastajille.

Lähetä artikkelien käsikirjoitukset ja tiedustelut päätoimittajalle sähköpostiosoitteeseen samppa.makela(at)helsinki.fi.