Kansallinen kilpailu lukiolaisille

Kansallinen geotietieden kilpailu on oiva tapa tutustua geotieteiden aihepiireihin, ja parhaiten menestyneet lukiolaiset palkitaan stipendeillä. Kilpailuun osallistumalla opiskelijalla on myös mahdollisuus tulla valituksi olympiavalmennusleirille ja itse maajoukkueeseen.

Seuraava kansallinen geotieteiden kilpailu järjestetään tiistaina 16.4.2024.
Ilmoittautuminen on nyt auki!

Koulun opettaja tai rehtori ilmoittaa lukionsa mukaan kilpailuun. Tarkemmat ohjeet kilpailun kokeesta välitetään sähköpostitse mukaan ilmoittautuneille opettajille, jotka välittävät tarvittavat tiedot opiskelijoilleen.

Kilpailun tehtävät ovat monivalintakysymyksiä geotieteiden aihepiireistä. Yhden osion kysymykset ovat suomeksi/ruotsiksi ja toisen osion tehtävät ovat englanniksi (osa tehtävien termeistä on käännetty). Tehtäville ei ole määritetty koealuetta lukiokirjallisuudesta eivätkä ne perustu etukäteen jaettavaan aineistoon. Geotieteiden aihepiireihin on kuitenkin hyödyllistä tutustua ennen koetta. Opiskelijalla on mahdollisuus käyttää internettiä kokeen aikana vapaasti. Valintakoe on optimoitu toimimaan tietokoneen verkkoselaimella, mutta se toimii myös mobiililaitteilla.

Sähköinen koe aukeaa aamulla klo 8:00 ja sulkeutuu illalla klo 23:00. Opiskelijalla on kaksi (2) tuntia aikaa suorittaa koe sen aloittamisesta. Koetta ei voi keskeyttää ja jatkaa myöhemmin uudelleen. Kokeen tekemiseen tarvitaan laite, jossa on internet-yhteys. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä koe myös vapaa-ajallaan, mikäli koululla ei ole mahdollisuutta järjestää tiloja tai erillistä koetilaisuutta.

Kilpailuun voi osallistua kaikki lukiolaiset iästä ja vuosikurssista riippumatta.
Kilpailu toimii myös esikarsintana olympialaisten valmennusleirille valittaville lukiolaisille. Opiskelija voi siis osallistua kilpailuun, vaikka hänellä ei olisi mahdollisuutta osallistua valmennusleirille ja olympialaisiin.

Hyviä geotieteen sivustoja suomeksi (listaa päivitetään):

Geologia.fi-portaali: http://www.geologia.fi/index.php/perusgeologiaa/