Geotieteiden olympialaiset (IESO)

The International Earth Science Olympiad – IESO, perustettiin yhdeksi International Geoscience Education Organization– IGEOn pääaktiviteetiksi lähes parikymmentä vuotta sitten. Olympialaisissa kisaavat maajoukkueet, joissa on neljä opiskelijaa ja kaksi mentoria. Joukkueita on viime vuosina osallistunut 35-45 eri maasta. Vuosina 2021-23 olympialaiset järjestettiin etänä.
Vuoden 2024 olympialaiset järjestetään elokuussa 2024 Kiinan Pekingissä.

Vuosittain järjestettävät geotieteiden olympialaiset ovat tarkoitettu lukiolaisille ja kilpailussa opiskelijat pääsevät testaamaan taitojaan kaikilla tärkeimmillä geotieteiden osa-aloilla, mm. geologiassa, geofysiikassa, ympäristön ja luonnonvarojen tutkimuksessa, valtameritutkimuksessa ja maanpäällisessä tähtitieteessä.

IESO:n päätarkoituksena on lisätä kiinnostusta ja innostusta opiskelijoiden ja yleisön keskuudessa geotieteitä kohtaan. Lisäksi olympialaiset edistävät eri maiden nuorten opiskelijoiden välistä yhteistyötä ja ystävyyssuhteita.

Suomen Geologinen Seura on lähettänyt joukkueen kansainvälisiin geotieteiden olympialaisiin vuodesta 2018.

Edustusjoukkueeseen valituille lukiolaisille tarjotaan opiskelupaikkaa Helsingin yliopiston geotieteiden kandiohjelmaan ja Åbo Akademin geologian aineeseen.

Sivua päivitetään.