Geologi-lehti

Uusimmassa Geologissa (6/2019)

Trooppisten kosteikkosedimenttien hiilen varastot vaarassa ilmastonmuutoksen johdosta?

Minna Väliranta, Sakonvan Chawchai, Angela Gallego-Sala, Steve Frolking, Sanna Piilo, Barbara Wohlfarth

Trooppisten alueiden kosteikot ja matalat järvet ovat vähän tutkittu osa-alue globaalissa hiilen kierrossa. Samalla niiden mahdollinen vaikutus ilmastonmuutokseen on kysymysmerkki. Geologin artikkeli syväluotaa yhtä esimerkkitapausta: Luoteis-Thaimassa sijaitsevaa Pa Kho -järveä. Mitä järven 7000 vuotta vanhat kerrostumat kertovat hiilen kerrostumisesta ja vapautumisesta?

---

Vuoden 2019 viimeinen Geologi on hiilen kiertoon keskittyvä teemanumero. Trooppisten kosteikkojen lisäksi lehdessä käsitellään myös kotoisampien soiden taloudellisen hyödyntämisen ilmastovaikutuksia sekä sitä, mitä muinainen metsäpalodynamiikka kertoo metsäpalojen mahdollisista ilmastovaikutuksista. Lehdestä löytyy lisäksi muun muassa Minne mennä -palsta, josta löytyy ajankohtaisia geologisia menovinkkejä.

Koko sisältö lehden verkkoversiossa.

Geologi-lehti

Seuran jäsenlehti Geologi on ilmestynyt vuodesta 1949. Geologi julkaisee geologisia ja geologiaa sivuavia artikkeleita, katsauksia, keskustelupuheenvuoroja, uutisia ja tiedonantoja sekä kirjojen ja muiden julkaisujen arvosteluja ja esittelyjä. Geologi ilmestyy värillisenä kuusi kertaa vuodessa ja sen painos on 1250. Lehti leviää ennen kaikkea SGS:n jäsenkunnan keskuuteen, mutta myös kirjastoihin ja harrastajille.

Lähetä artikkelien käsikirjoitukset ja tiedustelut päätoimittajalle sähköpostiosoitteeseen samppa.makela(at)helsinki.fi.