Suomen Geologisen Seuran syysekskursio

SGS järjestää syyskuun loppupuolella kaksipäiväisen ekskursion, jolla tutustutaan Otanmäen kaivokseen ja Kuhmon vihreäkivivyöhykkeen geologiaan. Ekskursio tapahtuu Kajaanista käsin, jonne osallistujat järjestävät itse kuljetuksensa.

Perjantaina 23.9. ekskursio alkaa Kajaanista yhteiskuljetuksella klo 8:00. Päivän ohjelma on Otanmäen kaivosvierailu Otanmäki Oy:n toimitusjohtaja Jouko Jylängin opastuksella.

Lauantaina 24.9. tutustumme Kuhmon arkeeisen vihreäkivivyöhykkeen vulkaanisiin rakenteisiin SGS:n varapuheenjohtaja dosentti Tapio Halkoahon johdolla. Pahakankaan alueella näemme vulkaanisia kiviä ja niiden rakenteita sekä rautamuodostumia. Siivikkovaaran ja Kellojärven alueilla tutustumme tyynylaavarakenteisiin komatiittisiin basaltteihin, komatiittien laavarakenteisiin ja Kellojärven komatiittisiin kumulaatteihin.

Kajaaniin palaamme lauantaina noin kello 18. Kotimatkansa jokainen osallistuja järjestää itse parhaaksi katsomaan aikaan ja tapaan joko lauantai-iltana tai sunnuntaina.

Ekskursion hinta on SGS:n jäsenille 200 € ja muille 260 €. Hintaan sisältyy perjantain lounas ja illallinen, lauantain kenttälounas sekä yhteiskuljetukset Kajaanista ekskursiokohteille ja takaisin. Majoittumisensa osallistujat maksavat itse: majoitus on mahdollinen myöhemmin ilmoitettavassa hotellissa (Sokos tai Scandic) Kajaanissa torstain 22.9. ja sunnuntain 25.9. välisenä aikana. Kerrothan siis majoitustarpeestasi ilmoittautumisesi yhteydessä. Mukaan mahtuu 20 henkilöä. Ekskursion tiedustelut sekä ilmoittautuminen 5.8.2022 mennessä Tapio Halkoaholle (sähköposti: tapio.halkoaho(at)gtk.fi; korvaa (at) @-merkillä).

Kartta ja valokuvia ekskursiokohteista julkaistaan Geologissa 3/2022 (ilmestyy heinäkuussa 2022).